هپاتیت خبر نمی کند : روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت
هپاتیت خبر نمی کند : روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت
اول آبان ماه به عنوان روز ملی « اطلاعرسانی هپاتیت » نامگذاری شده که برای مقابله با این بیماری خاموش و انواع آن، نیاز به اطلاع رسانی برای پیشگیری از ابتلا به آن است.
دکتر “سید کاظم چابک” ، رییس و مدیرعامل بیمارستان اردیبهشت ضمن گرامیداشت این روز ملی گفت :
طبق آخرین بررسی های انجام یافته، سالانه بیش از چهار میلیون مورد حاد بالینی ابتلا به هپاتیت بی در جهان رخ میدهد. متاسفانه در حال حاضر سه چهارم جمعیت دنیا در نواحی با شیوع بالای آلودگی به این نوع ویروس زندگی میکنند که افراد ناقل ویروس میتوانند آن را به دیگران منتقل کنند.
وی در باره نقش اطلاع رسانی همگانی افزود:
تنها اطلاع رسانی در خصوص موارد بیماری کافی نیست. بلکه انتخاب شیوه و روش صحیح اطلاع رسانی نیز بایستی مد نظر قرار گیرد. انتخاب روش اطلاع رسانی ساده ، کوتاه اما مفید، اثر بخشی بسیار بالایی خواهد داشت.
وی در خصوص نقش کارشناسان و متخصصان این حوزه بیان داشت :
اطلاع رسانی می تواند دارای نقش های متفاوتی باشد. نقش مثبت و یا حتی منفی . بی شک کسانی ممکن است ، صرفا با جمع آوری یکسری اطلاعات ناقص و انتشار آن ، نه تنها گرهی از مشکلات نگشایند بلکه موجب توسعه و حتی ایجاد رعب و وحشت در جامعه نیز گردند.
وی افزود :
عموم مردم عزیز ما باید از منابع اطلاعات صحیح و معتبر استفاده کرده و نسبت به انتشار و اطلاع رسانی آن زیر نظر متخصصین این حوزه اقدام نمایند.
وی در پایان از گروه آموزشی اطلاعات سلامت بیمارستان اردیبهشت در خصوص نشر و اطلاع رسانی این روز ملی صمیمانه تشکر و قدردانی نمود.
توضیحات بیشتر :
با بیماری هپاتیت بیشتر آشنا شوید:
هپاتیت به معنى التهاب بافت کبد است و در میان عوام مردم به یرقان و زردی مشهور است. کبد کارخانه شیمیایی بدن است و نقش آن در حذف مواد و سموم اضافی حاصل از سوخت و ساز مواد غذایی بسیار حیاتی است.
کبد بزرگترین اندام داخلی بدن است و نقش مهمی در تنظیم پدیدههای حیاتی بر عهده دارد. ورود عوامل بیگانه مختلف از جمله نوعى ویروس مى تواند موجب التهاب کبد شود.
از آنجایى که سیستم دفاعى بدن در مقابل التهاب در هر قسمت از بدن با بسیج گلبول هاى سفید و دیگر عوامل ایمنى عکس العمل نشان مى دهند و این عکس العمل دفاعى در کبد که به منظور حفظ کبد در مقابل عوامل بیگانه صورت مى گیرد در بعضى موارد موجب تخریب نسج کبد و در نهایت نارسایى کبد مى شود.
تاکنون شش نوع ویروس هپاتیت شناخته شده است که شایعترین آنها ویروسهای هپاتیتA ،BوCهستند. عوامل دیگری مثل داروها، بیماریهای ارثی، خود ایمنی و مصرف مشروبات الکلی نیز می تواند موجب بروز هپاتیت شوند.
روابط عمومی بیمارستان اردیبهشت شیراز