به گزارش روابط عمومی بیمارستان اردیبهشت شیراز، امروز همایش ترویج تغذیه با شیر مادر با حضور رییس و مدیر عامل بیمارستان اردیبهشت شیراز در سالن همایش این مرکز برگزار شد.
آقای دکتر “سید کاظم چابک” رییس بیمارستان اردیبهشت دراین باره گفت :
یکی از سیاستهای کلان ما در راستای توسعه ، ایجاد و تجهیز بخش زایمان بدون درد است . بی شک ترویج هر گونه سیاستی که به دنبال آن فرهنگ زایمان طبیعی را به دنبال داشته باشد ، از آن استقبال خواهیم کرد.
وی در باره ترویج تغذیه با شیر مادر افزود :
تیم پزشکان متخصص زنان و زایمان و سایر همکاران ما تمام توان و تلاش خود را در جهت گسترش این فرهنگ بکار برده و خواهند برد و برگزاری اینگونه همایش ها ، مصداق بارز آن است. توسعه ساختارمند ترویج زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر ، تضمین کننده سلامت مادر و کودک خواهد بود.
خانم دکتر “اکرم ترتیفی زاده” متخصص زنان و زایمان در این همایش در خصوص مزایای زایمان طبیعی گفت :
گسترش فرهنگ برتری زایمان طبیعی به انجام عمل سزارین در بین جامعه یک رکن است . زایمان طبیعی دارای مزایای فراوان بوده و همکارانمان در این مرکز از جمله پزشکان متخصص و کارشناسان مامایی مجرب ما می کوشند تا با بهره مندی از مزایای نقش آموزش، در ایجاد و ترویج این فرهنگ تلاش نمایند.
وی افزود :
برگزاری دوره های آموزش گروهی جهت مادران باردار و تولید بروشورهای آموزشی و نیز آموزش های چهره به چهره تا به حال توانسته تا حدود زیادی در این راستا موفق و موثر باشد.
خانم دکتر “رجایی خواه” نیز در باره زایمان بدون درد توصیه های مفید و موثری را بیان داشته و نقش ترویج تغذیه با شیر مادر را بیان نمودند.
با هفته جهانی تغذیه با شیر مادر بیشتر آشنا شوید
همه ساله اول آگوست که بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. “آن ونمن” مدیر اجرایی یونیسف: «هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همچنین به ما فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم و یونیسف به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد است.»اهمیت تغذیه با شیر مادر شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است. بسیاری از روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی، مدت آن را حدود دو سال مشخص کرده اند. پزشکان نیز می گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، بر خوردارند.
سال هاست که نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد و سلامت کودکان و همچنین سلامت مادران شناخته شده است . و به تنهائی در شش ماه اول تولد برای شیرخوار کافی است و در شش ماه دوم تولد ، انرژی لازم پنجاه درصد از شیر مادر و پنجاه درصد از تغذیه تکمیلی تامین می شود . آموزش به مادران هنر است که به مادران گفته شود همه مادران قادر به شیر دادن هستند و باید این باور به مادران تفهیم گردد . از طرف دیگر حمایت جامعه از زنان و حمایت خانواده از مادران اهمیت ویژه دارد . نکته مهم دیگر آموزش کارکنان بیمارستان ها و مراکز درمانی است که بتوانند پاسخ گوی مادران به گونه صحیح باشند چون اگر نا آگاهانه به سوال مادری پاسخ داده شود بد آموزی مصیبت وار خواهد بود. در دو تا سه هفته اول تولد مهمترین زمان سوال برانگیز مادران خواهد بود .
شیرمادر برای شیرخواران و کودکان نوپا مغذی ترین غذا و از لحاظ مواد ایمونولوژیک بسیار قوی است، غذایی است که می تواند موجب تکامل مغز شود و هیچ ماده غذایی دیگری این ویژگی را ندارد. تغذیه با شیر مادر تکامل شناختی و ضریب هوشی( IQ ) کودکان را تقویت می کند و در نتیجه به طور قابل توجهی امکان تحصیلات، مشارکت در نیروی کار و کسب درآمد را در طول عمر ارتقا می دهد. بی توجهی و از دست دادن این مرحله بحرانی از رشدِ مغز در طول دوران کودکی می تواند منجر به زیان های قابل توجه شناختی و اقتصادی شود.
اهداف هفته جهانی تغذیه با شیرمادر ۲۰۱۹ :
۱٫ آگاه کردن مردم در مورد ارتباط بین تغذیه با شیرمادر با تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر
۲٫ تثبیت تغذیه با شیرمادر بعنوان زیربنای زندگی سالم
۳٫ مشارکت افراد و سازمانها برای تاثیر بیشتر
۴٫ تقویت موقعیت برای ترفیع تغذیه با شیر مادر بعنوان بخشی از تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر