بررسی و درمان خروپف

خروپف در مردان بیش از دو برابر زنان دیده می شود. این علامت در افراد چاق به مراتب بیشتر از افراد لاغر است. خروپف در حالت خوابیده به پشت به مراتب شدیدتر از خوابیدن به پهلو ها رخ می دهد. مصرف داروهای خواب آور و الکل خروپف را تشدید می کند. به دنبال خواب، عضلات بدن شل می شوند و با شل شدن عضلات باز نگه دارنده حلق، راه هوایی در این ناحیه تنگ شده عبور هوا به سختی و همراه با صدای خروپف صورت می گیرد. با بیدار شدن هر چند مختصر تون عضلات به حالت طبیعی برگشته و خروپف قطع می شود.
لذا فرد بیدارخروپف نمی کند و چون فقط در خواب خروپف رخ می دهد خود فرد از خروپف اطلاعی ندارد و فقط اطرافیان متوجه خروپف وی می شوند.
اگر کسی همراه خروپف یکی از سه علامت زیر را داشته باشد، خطر ابتلا به بیماری خطرناک وقفه تنفسی حین خواب در وی بسیار بالاست:
فشار خون بالا
احساس خواب آلودگی طی روز
مشاهده قطع تنفس در طی خواب
خروپف درمان دارد اما نوع درمان، با توجه به دیگر علائم همراه آن متفاوت خواهد بود.
برای تشخیص بیماری همراه و تصمیم‌گیری برای درمان مناسب حتما باید تست پلی سومنوگرافی (تست خواب) برای فرد انجام شود و بر اساس نتایج آن اقدام درمانی مناسب انتخاب شود. در افراد چاق کاهش وزن میتواند باعث بهبود و یا کاهش شدت خروپف شود. کسانی که در حالت خوابیده به پشت ( طاق باز) خروپف می کنند خوابیدن به پهلو ها مشکل را بهبود می بخشد.
عمل جراحی تنها زمانی برای درمان خروپف توصیه می شود که بیماریهای همراه به ویژه ابتلا به وقفه تنفسی حین خواب نیز با تست خواب بررسی شده باشند